nieuws

Boni en Lidl IJsselmuiden mogen alsnog groeien

Branche & Bedrijf

Boni en Lidl IJsselmuiden mogen alsnog groeien
Een vestiging van Boni in Hattem.

IJSSELMUIDEN – De vestigingen van Boni en Lidl in IJsselmuiden mogen na een eerdere afwijzing alsnog uitbreiden.

Enkele jaren gelden werd een uitbreiding van beide supermarkten nog door de gemeente tegengehouden. Zo wilde Lidl in 2014 de bestaande winkel van 1000 vierkante meter slopen om er een nieuwe van 1700 vierkante meter voor op te bouwen.  Ook in 2010 werden plannen van de discounter afgewezen. Boni kreeg in 2012 nul op het rekest. Nu mogen de vestigingen van Lidl en Boni alsnog meters toevoegen. Dat zei de IJsselmuidense wethouder Gerrit Jan Veldhoen tijdens een raadsvergadering op maandagavond waarvan De Stentor verslag doet.

Extra meters alleen in centrum
De uitbreidingsplannen van beide supers werden tegengehouden omdat de gemeente alleen extra supermarktmeters in het centrum mogelijk wilde maken. Het doel was de vestiging van een  supermarkt in Slenke Es mogelijk te maken, een uitbreiding met een tweede supermarkt in het winkelhart van de plaats. Extra supermarktmeters elders, zouden die plannen mogelijk frustreren.

Nieuw onderzoek
Dat Boni en Aldi alsnog mogen uitbreiden, komt door nieuw onderzoek. Daaruit blijkt dat extra vierkante meters supermarkt wél mogelijk zijn. Bestaande supermarkten mogen daardoor beperkt uitbreiden, aldus de wethouder tegenover de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel