nieuws

Spar zet taxi in tijdens ombouw collega

Branche & Bedrijf

Spar zet taxi in tijdens ombouw collega

DIEPENHEIM – Spar-ondernemer Albert-Jan Kleis uit het Overijsselse Diepenheim springt handig in op de sluiting van de Spar in Hengevelde. Terwijl die winkel wordt omgebouwd naar CoopCompact, laat Kleis een taxi rijden tussen beide supermarkten.

Begin deze week werd bekend dat Spar-ondernemer Hemel uit Hengevelde zijn deuren sluit, en na een korte verbouwing heropent als CoopCompact. Tussen 28 januari en 9 februari moet Hengevelde het stellen zonder supermarkt en dat kan niet, vond Kleis.

Gratis busje
De ondernemer laat daarom dagelijks, inclusief zondag, meerdere keren per dag een gratis taxibusje rijden tussen beide dorpen. Een ritje van zo’n 10 minuten. ‘Ik verwacht echt niet dat de inwoners van Hengevelde ineens allemaal klant worden bij mij’, zegt de Spar-winkelier nuchter. ‘Maar vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, en in deze periode van ijs en gladheid vond ik het een mooie service.’

Brand
Een pendelbusje terwijl een winkel dicht is, is geen unicum. Toen een brand ervoor zorgde dat vorig jaar Jumbo en Lidl in het Gelderse Doorwerth enige tijd hun deuren moesten sluiten, zette Plus-ondernemer Ton Pansier een tuktuk in om klanten naar zijn winkel in Renkum te brengen en halen. Toen diezelfde winkels een jaar eerder in verband met verbouwing eveneens dicht waren, liet hij een busje en een treintje rijden.

Reageer op dit artikel