nieuws

Picnic genomineerd voor beste start-up

Branche & Bedrijf

Picnic genomineerd voor beste start-up
Distrifood

ROTTERDAM – Picnic is een van de drie bedrijven die genomineerd zijn voor de Beste Start-Up Award. Deze verkiezing is een onderdeel van de Retailer of the Year-verkiezing van ABN Amro. De andere genomineerden zijn Bloomon en Dyanne Store.

De prijs wordt voor het derde jaar in successie uitgereikt en is volgens de organisatie bedoeld om in tijden van crisis ‘ondernemende geesten’ te stimuleren en belonen. Uit een eerste voorselectie kwamen de drie genoemde bedrijven bovendrijven op basis van bestaansrecht en originaliteit. Op 10 februari zullen zij op een seminar tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament in Ahoy (Rotterdam) een pitch geven waarin zij uitleggen waarom ze de beste start-up van het jaar zijn. De zaal zal hierna stemmen om de winnaar te bepalen.

Picnic
Online supermarkt Picnic ging in september 2015 van start in Amersfoort. De uitdager van de gevestigde orde in supermarktland garandeert de laagste prijs en hanteert geen bezorgkosten. Dat kan volgens Picnic omdat het geen fysieke winkels heeft. Met elektrische wagentjes komt Picnic volgens een vaste dienstregeling enkele malen per week in een wijk om boodschappen te bezorgen. Met succes, want eind vorig jaar kondigde het bedrijf al aan dat het bezorggebied is uitgebreid naar Leusden, en dat begin dit jaar ook Utrecht, Apeldoorn en Almere worden aangesloten op het bezorgnetwerk.

Bloomon
Bloomon is een van de twee bedrijven waartegen Picnic het moet opnemen. Bloomon is een bloemenbezorgdienst in de vorm van een abonnement. Klanten kiezen de frequentie waarin zij bloemen thuis willen ontvangen en vervolgens krijgen zij telkens een nieuwe bos bloemen thuisbezorgd die is samengesteld door bloemstylist Anton van Duijn, finalist van het SBS6 programma ‘Hollands Beste Bloemstylist’. De andere genomineerde is Dyanne Store, een modewinkel van de bekende styliste Dyanne Beekman.

Meer lezen over Picnic? Zie hier een overzicht van wat Distrifood eerder schreef over de online supermarkt.

Reageer op dit artikel