nieuws

FNV hoogst verbaasd over ontslagen Jumbo

Branche & Bedrijf

FNV hoogst verbaasd over ontslagen Jumbo

VEGHEL – Vakbond FNV is verbaasd over het besluit van Jumbo om het aantal hoofdkantoormedewerkers terug te brengen van 925 naar 735 fte.

‘Aan de ene kant brengt Jumbo naar buiten dat het goed gaat en meer winst is gemaakt en dan hoor je tegelijkertijd dat er 190 mensen uit moeten. Dat is een grote tegenstelling, aldus FNV-bestuurder Karin Boelens in het Brabants Dagblad.

Directie
Boelens geeft in de regionale krant verder aan onaangenaam verrast te zijn door de mededeling dat het lopende sociaal plan niet voor deze groep mensen zou gelden. Volgende week woensdag heeft FNV een afspraak met de Jumbo-directie over de recente ontwikkelingen.

Nieuwe winkels
Behalve dat Jumbo het aantal hoofdkantoormedewerkers terugbrengt van 925 naar 735 fte. moet de opening van vijf tot tien nieuwe winkels in 2016 aan 500 nieuwe medewerkers een baan bieden. Dat maakte de formule uit Veghel maandag bekend bij de publicatie van de jaarcijfers. Directieleden Frits van Eerd, Ton van Veen en Colette Cloosterman-van Eerd (foto): ‘Door de integratie van Super de Boer en C1000 zijn wij op het hoofdkantoor gegroeid. Wij denken dat het bij het familiebedrijf Jumbo past om klein, wendbaar en slagvaardig te blijven, zodat we snel op kansen kunnen reageren. Vandaar deze stap. Wij hebben liever onze handen aan het bed, lees in de winkels en dichtbij de klant dan op het hoofdkantoor’.

Het vertrek van 190 fte betreft meer dan 200 medewerkers die overigens niet allemaal hun baan verliezen.

Lees zaterdag in Distrifood een uitvoerig interview met Frits en Colette van Eerd en Ton van Veen

Reageer op dit artikel