nieuws

Plus Stephan van Engelen mag blijven

Branche & Bedrijf

Plus Stephan van Engelen mag blijven
Stephan van Engelen.

WAALWIJK – De in september geopende Plus van Stephan van Engelen aan de Reigersbosweg mag definitief blijven heeft de Raad van State besloten. Voorheen runde Van Engelen een kleinere vestiging aan de Mozartlaan.

Dit meldt het Brabants Dagblad. Ook in de voorlopige uitspraak van augustus stelde de Raad al dat er geen aanwijzingen zijn dat de verhuizing van de Plus tot onoverkomelijke problemen in de Waalwijkse detailhandelsector zal leiden.

Verplaatsing
AH-ondernemer Maarten Jansen was tegen de verhuizing van de Plus. Jansen runt een Albert Heijn aan het Bloemenoordplein en had naar eigen zeggen vooral een probleem met de gemeente Waalwijk en niet zozeer met collega Van Engelen.

Bezwaren
‘De gemeente Waalwijk voert al jaren een beleid om supermarkten niet op bedrijventerreinen te plaatsen en nu mag de Plus opeens toch naar een bedrijventerrein’, aldus Jansen in augustus tegen het Brabants Dagblad. De Raad van State verwierp alle bezwaren van Jansen. Van Engelen had de Raad van State in september om een snelle behandeling van de zaak gevraagd. Hij wilde voorkomen dat zijn op 9 september geopende Plus een paar dagen later weer zou moeten sluiten.

Reageer op dit artikel