nieuws

Jumbo-ondernemer Kuipers fluit op EK 2016

Branche & Bedrijf

Jumbo-ondernemer Kuipers fluit op EK 2016
Koos Groenewold

OLDENZAAL – Jumbo-ondernemer Björn Kuipers uit Oldenzaal is komende zomer wellicht de enige Nederlander die in actie komt op het EK voetbal. Kuipers behoort bij de achttien scheidsrechters die zijn uitverkoren door de UEFA om de wedstrijden op het toernooi in goede banen te leiden.

Dat meldt de KNVB vanmiddag. De aanstelling van Kuipers is bijzonder: nooit eerder was een Nederlandse scheidsrechter op twee verschillende EK’s actief. Kuipers was in 2012 (het EK in Polen en Oekraïne) ook van de partij.

Eer
‘Het is een eer geselecteerd te worden voor zo’n groot toernooi’, aldus Kuipers op de website van de KNVB. ‘Je weet dat er aan het einde van het seizoen een EK aankomt, en daar hoop je natuurlijk bij te zijn. Toen ik vanochtend het goede nieuws ontving, was dat een bijzonder moment. Ik hoop dat mijn vaste assistenten ook worden geselecteerd, zodat we als één team in Frankrijk kunnen presteren. De aanstelling is ook een compliment voor degenen die dicht bij mij staan en mij al jaren ondersteunen.’

Top
Kuipers is naast Jumbo-ondernemer al jarenlang een van de absolute topscheidsrechters in Europa. Zo floot hij vorig jaar niet alleen drie wedstrijden op het WK in Brazilië, maar leidde hij ook de Champions League-finale tussen Atletico Madrid en Real Madrid. Een jaar eerder floot hij al de Europa League-finale tussen Chelsea en Benfica.

Reageer op dit artikel