nieuws

11 maanden cel voor sigarettendief

Branche & Bedrijf

11 maanden cel voor sigarettendief

ARNHEM – Een 24-jarige man uit Ede moet van de rechter 11 maanden de cel in wegens het stelen van sigaretten uit een supermarkt.

De man brak dit najaar in bij een vestiging van Boni in Ede en stal 52 sloffen en 24 pakjes sigaretten. Daarvoor moet hij van de rechter in Arnhem, die gisteren uitspraak deed, 11 maanden de cel in, meldt De Gelderlander.

Bijl
Hij wist de supermarkt binnen te komen door met een bijl een winkelruit in te slaan. Vervolgens stal hij voor duizenden euro’s aan rookwaren. ‘Om mijn schoolgeld te kunnen betalen’, bekende hij twee weken  geleden tijdens de strafzaak aan de rechter. ‘Het was stom, maar ik zag geen enkele andere uitweg.’

Op vlucht gepakt
De man werd al op de vlucht gepakt. Hij reed met zijn scooter tegen een paal aan. De door omwonenden gewaarschuwde politie wist hem daardoor makkelijk te arresteren. Overigens is het niet de eerste keer dat de man met justitie in aanraking komt. Hij moet nu ook zes maanden voorwaardelijk uitzitten die hij kreeg voor een straatroof op een oudere vrouw.

Reageer op dit artikel