nieuws

‘Misstanden bij dc’s AH en Jumbo’

Branche & Bedrijf

‘Misstanden bij dc’s AH en Jumbo’

HILVERSUM – Werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo worden structureel onder druk gezet en geïntimideerd, meldt EenVandaag dinsdag op basis van eigen onderzoek. Het tv-programma voerde afgelopen maanden gesprekken met anonieme medewerkers en zegt daarbij diverse misstanden op het spoor te zijn gekomen.

In de dc’s zouden de arboregels en veiligheidsvoorschriften worden overtreden en zieke werknemers zouden worden opgejaagd zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Volgens EenVandaag leidt de hoge werkdruk tot stress en conflicten op de werkvloer en er zouden geregeld ongelukken plaatsvinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanrijdingen met heftrucks.

Niet herkenbaar
Albert Heijn en Jumbo hebben het tv-programma in een reactie laten weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. De supermarkten geven wel toe dat er helaas wel eens wat mis gaat in het dc. Ze zeggen klachten van medewerkers zeer serieus te nemen. Veiligheid krijgt bij beide naar eigen zeggen hoge prioriteit.

Reageer op dit artikel