nieuws

Driekwart rekent liefst bij caissière af

Branche & Bedrijf

Driekwart rekent liefst bij caissière af
Bert Jansen

AMSTERDAM – Driekwart van de inwoners van Noord-Holland rekent het liefst bij een caissière af en scant liever niet zelf de boodschappen.

Dat blijkt uit een online peiling van Rtv Noord-Holland waarin ruim 550 stemmen zijn uitgebracht. 78 procent van de stemmers zegt het liefst af te willen rekenen bij een caissière. Slechts 22 procent heeft een voorkeur voor het zelf scannen van de boodschappen.

Caissièreloze AH
De peiling is door de radio- en tv-zender gehouden naar aanleiding van de opening van de caissièreloze vestiging van AH in Amsterdam. De klanten kunnen alleen nog zelf scannen en elektronisch betalen. De winkel kent weliswaar gastvrouwen die de klanten helpen en adviseren, maar er zijn geen caissières waar cash kan worden afgerekend.

Reageer op dit artikel