nieuws

Slijtersunie neemt borrelshops op de korrel

Branche & Bedrijf

Slijtersunie neemt borrelshops op de korrel

EINDHOVEN – De Slijtersunie heeft de aanval geopend op supermarkten met een borrelshop waar niet permanent een leidinggevende van minimaal 21 jaar aanwezig is.

De Slijtersunie doet dat na een uitspraak van 25 augustus van de rechtbank in Den Bosch. Daarin verplichtte de rechter twee gemeenten hierin handhavend op te treden tegen een Emté en AH.  Sindsdien zijn door de Slijtersunie 38 gemeenten aangeschreven met het verzoek te handhaven bij in totaal 77 supermarkten met een borrelshop.

Toezegging
De belangenvereniging van slijters heeft inmiddels van enkele gemeenten de toezegging gekregen dat ze gaan controleren, zegt Marc Houben namens de unie. ‘Lelystad heeft toegezegd bij vijf supermarkten te gaan controleren.’ De gemeente Eindhoven heeft zelfs al een boete van €1020 opgelegd aan een Plus.

In beroep
Het CBL gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Volgens de supermarktkoepel is een leidinggevende in de supermarkt  wettelijk gezien genoeg en hoeft die niet permanent in de borrelshop te zijn.

Reageer op dit artikel