nieuws

Verscherpt toezicht op Groningse Jumbo’s

Branche & Bedrijf

Verscherpt toezicht op Groningse Jumbo’s

GRONINGEN – Jumbo meldt dat er veiligheidsmaatregelen zijn genomen in en rondom winkels in de regio Groningen. Aanleiding zijn de twee bommen die afgelopen weken werden geplaatst bij Jumbo-vestigingen in Groningen. ZOndagavond ging een explosief af bij de vestiging aan het Overwinningsplein. Eerder werd een bom gevonden bij de winkel aan de Wilhelminakade. Die bom kon onschadelijk worden gemaakt.

De politie gaat ervan uit dat er een verband bestaat tussen de twee incidenten. Beide keren is het explosief ’s avonds na sluitingstijd geplaatst. Daarom denkt de politie dat de dader er niet op uit is slachtoffers te maken, maar om schade aan te richten. Er zijn maatregelen genomen ‘met het oog op de veiligheid in de nachtelijke uren’. Wat voor maatregelen dat zijn, maakt de politie niet bekend, meldt RTV Noord.

Prioriteit
De politie zoekt voorbijgangers en buurtbewoners die zondagavond 31 mei rond 23.45 uur bij de supermarkt aan het Overwinningsplein iets verdachts hebben gezien. De zaak heeft voor de politie hoge prioriteit. Twintig rechercheurs houden zich ermee bezig. Dinsdag 9 juni worden de beelden van de bewakingscamera’s getoond in het tv-programma ‘Opsporing Verzocht’.

Reageer op dit artikel