nieuws

Marc Bolland krijgt rol bij Coca-Cola

Branche & Bedrijf

Marc Bolland krijgt rol bij Coca-Cola

ATLANTA – Het Amerikaanse frisdrankenconcern Coca-Cola heeft de Nederlander Marc Bolland benoemd tot commissaris. De hoogste baas van Marks & Spencer treedt op 18 februari als director toe tot de board van het bedrijf.

Dat heeft Coca-Cola bekendgemaakt. Naast Bolland is ook David Weinberg, de hoogste baas van Digital BandWith, benoemd. Het duo vormt een aanvulling op de bestaande board bij Coca-Cola, dat in ieder geval tijdelijk uit meer leden blijft bestaan.

Drankenindustrie
Bolland heeft ervaring in de drankenindustrie. Voordat hij de overstap maakte naar het Verenigd Koninkrijk werkte hij jarenlang bij Heineken. Daarna werd hij eerst topman bij Morrissons en geeft inmiddels al weer enkele jaren sturing aan de Britse warenhuisketen Marks & Spencer, voor wie de verkoop van levensmiddelen steeds belangrijker wordt.

Reageer op dit artikel