nieuws

IJsselmonde’ moet Poolse super niet

Branche & Bedrijf

IJsselmonde’ moet Poolse super niet

IJSSELMONDE – Inwoners van IJsselmonde zien buitenlandse supers liever gaan dan komen. Dat blijkt uit reacties bij een artikel over de opening van een Poolse supermarkt.

De website IJsselmondeNieuws.nl heeft een artikel over een deze week geopende Poolse supermarkt  Polo Smak van het internet gehaald vanwege tientallen racistische reacties. Dat meldt Metro. De reacties bij het artikel over de supermarkt waren van een zodanig discriminerende aard, dat de webmaster van de nieuwssite besloot het bericht te verwijderen. ‘Mensen mogen best hun mening geven, maar veel van de in totaal 75 reacties gingen echt te ver. Er werden opmerkingen gemaakt als: ‘De kut-Polen stelen al ons werk’ en ‘Waarom openen er geen Nederlanders in dat pand?’ Sommigen waren zo racistisch en discriminerend dat ik besloot het stuk offline te halen’, zegt webmaster Jerry Lussenburg in Metro.

Supermarkt gaat door

Eigenaar Dana Hussini van de Poolse supermarkt zegt zich niks aan te trekken van de reacties: ‘Het gaat goed met mijn zaak. Ik hoop binnenkort ook in Amsterdam en Dordrecht te openen.’ De Koerd, die negen maanden in Nederland woont, opende eerder al een Poolse supermarkt in Venlo. Hij zegt zelf geen negatieve reacties te krijgen. ‘Persoonlijk heb ik geen negatieve reacties gekregen. Daar focus ik me ook niet op. Het gaat erg goed met de winkel.’

Tanger

Een half jaar geleden voelde de webmaster van website IJsselmondenieuws zich ook al gedwongen een artikel over een supermarkt van internet te halen vanwege negatieve discriminerende reacties. Dat bericht ging over de multiculturele Marokkaanse supermarkt Tanger.

Reageer op dit artikel