nieuws

CBL wil meer aandacht voor koopkracht

Branche & Bedrijf

CBL wil meer aandacht voor koopkracht
ANP

LEIDSCHENDAM – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel vraagt aan het kabinet meer aandacht voor het herstel van het consumentenvertrouwen. Door het verlagen van de belastingdruk en het terugdraaien van accijnsverhogingen moet de koopkracht van Nederlanders een impuls krijgen.

Dat stelt het CBL in reactie op de kabinetsplannen zoals die dinsdag officieel zijn gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. ‘Verlaag de premies en laat de premieontvangers kritisch naar hun balans en uitgaven kijken. Bezuinig op het overheidsapparaat en het woud aan collectieve uitgaven. Hierdoor gaat het besteedbaar inkomen voor de burger omhoog en de lasten voor het bedrijfsleven naar beneden. Twee vliegen in één klap. Zorg er ook voor dat werken weer aantrekkelijk wordt voor zowel de werknemer als de werkgever’, aldus het CBL in de verklaring.

Investeren in voorzieningen
Volgens de brancheorganisatie voor de supermarkten ligt het recept voor een meer flexibele arbeidsmarkt op de plank. ‘Daarnaast roepen wij het kabinet op om lokale ondernemers de ruimte te geven om te ondernemen waardoor de werkgelegenheid aantrekt. Maar investeer ook in het verbeteren van voorzieningen in buurten, wijken en dorpen en zorg ervoor dat het schoon en aantrekkelijk is om te wonen, werken en leven in ons mooie Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat het kabinet met deze relatief eenvoudige maatregelen en de blik op de burger kan zorgen voor herstel van het consumentenvertrouwen en daarmee herstel van de economie.’

Reageer op dit artikel