nieuws

Boni opent super in Hooglanderveen

Branche & Bedrijf

Boni opent super in Hooglanderveen

HOOGLANDERVEEN – Het plaatsje Hooglanderveen onder de rook van Amersfoort heeft na elf jaar weer een supermarkt. A-merkdiscounter Boni opende woensdag een nieuwe winkel.

Dat meldt AD/Amersfoortsche Courant. Elf jaar geleden sloot de Troefmarkt in Hooglanderveen de deuren. Sindsdien moesten bewoners uitwijken naar omliggende plaatsen voor de dagelijkse boodschappen. Door nieuwbouwprojecten is het inwonersaantal de afgelopen jaren verdubbeld naar zo’n 3500. De Amersfoortse wijk Vathorst ligt tegen Hooglanderveen aan, daar zijn wel een Albert Heijn en een Jumbo aanwezig.

Genoeg plek
De nieuwe supermarkt van Boni is hemelsbreed maar op zevenhonderd meter van de supermarkten in Vathorst gebouwd. Dit is volgens rayonleider Max den Hollander van Boni geen probleem. ‘Er wordt de komende jaren doorgebouwd in Vathorst, het inwoneraantal stijgt. Genoeg plek voor meerdere supermarkten. Onze supermarkt is een mooie aanvulling. We hebben een iets beperkter aanbod, maar zijn wel de goedkoopste’, zegt hij in de regionale krant.

Reageer op dit artikel