nieuws

Duitse websuper DHL levert in Nederland

Branche & Bedrijf

Duitse websuper DHL levert in Nederland
Screenshot Distrifood

DOETINCHEM – De Duitse websupermarkt Allyouneed.com levert ook boodschappen aan klanten in Nederland. Bij bestellingen boven de €60 hoeven geen verzendkosten te worden betaald.

Nederlanders kunnen niet alle producten bestellen bij de online supermarkt in Duitsland. Vooralsnog worden er geen gekoelde producten geleverd, alsmede geen artikelen die dertig kilo of meer wegen of lichtere producten van een onhandig formaat. Opvallend is dat de boodschappen worden geleverd tegen het Duitse btw-tarief, dat op respectievelijk negentien en zeven procent ligt, tegen 21 en 6 in Nederland. Ook worden Duitse accijnzen geheven.

Breed netwerk
Allyouneed.com levert in totaal in vijf andere landen. Behalve Nederland zijn dat België, Denemarken, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Voor bestellingen onder de €60 wordt in Oostenrijk een tarief van €4,90 in rekening gebracht. In de andere landen is dit €6,90. De levertijd voor de meeste landen, waaronder Nederland, is twee tot drie werkdagen. De aflevering van de boodschappen gebeurt via DHL, dat in Duitsland inmiddels al over een breed netwerk voor gekoelde transporten beschikt.

20.000 artikelen
Allyouneed.com werd in 2011 door twee ondernemers opgericht. Nog geen twee jaar later nam Deutsche Post DHL een meerderheidsbelang in het bedrijf. De online supermarkt heeft zo’n twintigduizend artikelen in het assortiment. Volgens Retailtrends.nl is Allyouneed.com afgelopen maand begonnen met de levering van producten aan Nederlandse klanten.

Reageer op dit artikel