nieuws

Werkgevers: 3,5% looneis onacceptabel

Branche & Bedrijf

Werkgevers: 3,5% looneis onacceptabel

LEIDSCHENDAM – De werkgevers in de supermarktbranche zijn niet bereid in te gaan op de looneis van 3,5 procent van de vakbonden.

Volgens de supermarkten is behoud van werkgelegenheid belangrijker dan een looneis van 3,5 procent.

Dit hebben zij laten weten. De werkgevers vinden dat zij nu hun goede wil al meer dan genoeg hebben getoond met de garantie van naleving bestaande cao-afspraken.

Een jaar

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor medewerkers in de supermarktbranche duren inmiddels al meer dan een jaar. Op 1 april 2014 was de branche precies één jaar zonder cao. Voor de werkgevers is behoud van werkgelegenheid van belang.

Rust

Niet alleen behoud van werkgelegenheid is belangrijk, ook willen werkgevers rust en duidelijkheid bieden aan hun medewerkers. Supermarkten toonden zich eerder al een goed werkgever door per 1 januari 2014 eenzijdig 1,25 procent loonsverhoging te geven aan alle 260.000 medewerkers. Hierdoor is de koopkracht van de medewerkers verbeterd. Veel medewerkers profiteerden nog extra van de belastingverlaging in de onderste loonschijf waardoor de koopkracht nog eens extra werd verbeterd.

Collectief

Om alle werknemers, werkzaam binnen de supermarktbranche, eensluidende arbeidsvoorwaarden te blijven garanderen, hebben de werkgevers collectief afgesproken om de cao ook na 1 april 2014 te blijven toepassen.

Door op dit moment gezamenlijk vast te leggen dat werkgevers de collectieve arbeidsovereenkomst ook na 1 april 2014 blijven toepassen, willen de werkgevers zich een betrouwbare en consistente werkgever en onderhandelingspartner tonen.

1,25 procent

Om deze handelswijze nog meer kracht bij te zetten, zeggen werkgevers tevens hun medewerkers nu al een loonsverhoging toe van nog eens 1,25 procent per 1 januari 2015 mocht dan blijken dat er nog geen CAO met de vakbonden afgesloten kon worden. de vakbonden hebben nog niet gereageerd op de voorstellen van de werkgevers.

Reageer op dit artikel