nieuws

Winkeliers zijn gemeentebelastingen beu

Branche & Bedrijf

Winkeliers zijn gemeentebelastingen beu

DEN HAAG – Detailhandel Nederland roept gemeenten op de reclame- en precariobelasting onmiddellijk af te schaffen. ‘Gemeenten brengen hun begrotingen op orde door de bezuinigingen af te wentelen op de winkeliers door stijgende of nieuw ingevoerde belastingen’, stelt de winkeliersorganisatie.

Detailhandel Nederland wijst erop dat de lokale lasten meestijgen met minstens de inflatie, terwijl de omzetten van de winkeliers dalen. ‘De onroerendzaakbelasting (ozb) voor hurende winkeliers stijgt jaar in jaar uit. Veel winkeliers zitten in de huidige economische situatie niet te wachten op een forse stijging van de lokale lasten’, aldus de belangenbehartiger.

35 procent

De totale opbrengsten voor gemeenten uit reclamebelasting zijn volgens Detailhandel Nederland de afgelopen drie jaar met 35 procent gestegen.

Reageer op dit artikel