nieuws

Retail sjoemelt met speelgoedaanbiedingen

Branche & Bedrijf

Retail sjoemelt met speelgoedaanbiedingen
customertalk.nl

DEN HAAG – Sinterklaas wordt in de maling genomen met nepaanbiedingen van speelgoedwinkels. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Ahold-dochter Bol.com is één van de genoemde partijen.

‘De speelgoedaanbiedingen van Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp zijn meestal nep’, concludeert de bond. De organisatie vergeleek 75 prijzen van populair speelgoed van begin deze maand met de prijzen in juli. In veel gevallen is het speelgoed juist duurder geworden in plaats van goedkoper.

Legotrein

‘Een Legotrein van Intertoys van 124,99 euro voor 114,99 euro is wellicht aantrekkelijk, maar in juli 2013 kostte dezelfde trein bij Intertoys 99,99 euro. De ‘Lego City kustwachthelikopter’ kostte bij Wehkamp deze zomer 17,99 euro en in de aanbieding deed Wehkamp alsof het speelgoed flink afgeprijsd was van 29,99 voor 22,99 euro’, aldus de Consumentenbond.

Waarschuwing met roe

Bij Intertoys bleken 17 van de 20 onderzochte aanbiedingen onterecht, bij Bart Smit 7 van de 10 en bij Blokker 8 van de 10. ‘Om Bart Smit, Blokker, Bol.com, Intertoys, ToysXL en Wehkamp duidelijk te maken dat zij moeten stoppen met nepaanbiedingen stuurt de Consumentenbond maandag de bedrijven een roe en een waarschuwing van Sinterklaas’.

V&D
Warenhuis V&D heeft minder speelgoedaanbiedingen dan andere bedrijven, maar ze kloppen volgens de organisatie wel.

Reageer op dit artikel