nieuws

Consumptie huishoudens neemt verder af

Branche & Bedrijf

Consumptie huishoudens neemt verder af

DEN HAAG – Huishoudens houden nog steeds de hand op de knip. In augustus daalden de bestedingen met 2 procent vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De bestedingen aan voeding namen zelfs nog iets sterker af.

Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. De krimp is net zo groot als in juli. Consumenten besteden al ruim twee jaar onafgebroken minder. Aan duurzame goederen gaven huishoudens 6,1 procent minder uit. De afname was iets minder groot dan in juli (7 procent). Dat komt vooral doordat de bestedingen aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten in augustus minder krompen dan in juli.

Voeding

Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten in augustus 2,1 procent minder uit dan een jaar eerder. De teruggang van dit soort bestedingen is iets groter dan in juli (1,4 procent). Aan diensten hebben huishoudens 0,5 procent minder uitgegeven.

Reageer op dit artikel