nieuws

Bankentrio start proef contactloos betalen

Branche & Bedrijf

Bankentrio start proef contactloos betalen
Josee van Dijk

UTRECHT/AMSTERDAM – ABN AMRO, ING en Rabobank beginnen 29 augustus met contactloze betalingen aan de kassa.

Volgens Emerce start dan een grote groep consumenten, winkels en horecagelegenheden in Leiden.  In de test werken de banken samen met KPN en MasterCard. In totaal 1.000 consumenten met een bankrekening bij een van de banken én met een mobiel abonnement bij KPN nemen deel aan de proef. Zij kunnen bij ruim 100 winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden mobiel betalen.

Direct

Afrekenen gebeurt door de mobiele telefoon tegen de betaalautomaat aan te houden. Kleine bedragen worden zonder pincode direct afgeschreven van de bankrekening van de klant, voor bedragen boven 25 euro is een pincode nodig. De proef loopt tot eind 2013 waarna de banken de test verder uitrollen.

Medewerkers

Volgens Emerce introduceert ABN AMRO gelijktijdig bij 50.000 klanten in Groot Leiden en medewerkers van de bank in Nederland (ongeveer 20.000) een nieuwe betaalpas waarmee zij contactloze betalingen kunnen verrichten. De betaalautomaten bij de deelnemende winkeliers in Leiden zijn ook geschikt voor deze betaalpas. Vanaf het najaar worden alle nieuwe betaalpassen die ABN AMRO uitgeeft voorzien van deze functie. Het maximale totaalbedrag aan transacties zonder pincode is begrensd tot maximaal 50 euro.

Reageer op dit artikel