nieuws

‘Politie doet niets met camerabeelden

Branche & Bedrijf

‘Politie doet niets met camerabeelden

DEN HAAG – Nederlandse winkeliers zijn woedend op de politie. Zij investeren miljoenen in beveiligingscamera’s, maar de politie doet weinig tot niets met de beelden, waardoor bendes winkeldieven vrij spel hebben.

Dat stelt Detailhandel Nederland. ‘Winkeliers geven jaarlijks €400 miljoen uit aan preventie. Er hangen tegenwoordig hd-camera’s waar je de zweetdruppels van de daders mee kunt zien. Maar als de politie die beelden krijgt, gebeurt er niets’, zegt Jelger Zee namens de koepelorganisatie in De Telegraaf.

Rovende bendes Oost-Europeanen
Volgens hem is de nood, bij de toch al geplaagde Nederlandse detailhandel, hoog. ‘Er trekken momenteel bendes door het land die zaken compleet leegroven. Voor een belangrijk deel komen die uit Oost-Europa en als we ze betrappen, worden ze buitengewoon agressief. En aan deze criminaliteit wordt dan geen prioriteit gegeven.’ Volgens hem heeft de harde aanpak van overvallen succes, maar blijft winkeldiefstal een ‘ondergeschoven kindje’.

Niet herkennen
Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt zich niet te herkennen in de kritiek. ‘Het heeft zeker onze prioriteit’, laat een woordvoerder weten.

Reageer op dit artikel