nieuws

Winkeliers doen beroep op bankensector

Branche & Bedrijf

Winkeliers doen beroep op bankensector

RIJSWIJK – De storing in het betalingsverkeer bij ING van woensdag kan ‘dramatische’ gevolgen hebben voor winkeliers. Dat stelt Detailhandel Nederland. De organisatie doet een beroep op de bankensector meer moeite te doen een betrouwbaar betalingssysteem te handhaven.

Detailhandel Nederland kreeg woensdag diverse meldingen over klanten in winkels die hun boodschappen niet konden afrekenen omdat ze, door een fout van ING, rood stonden op hun rekening. ‘Dat veroorzaakte opstoppingen bij de kassa’s en zorgde voor teleurgestelde klanten’, aldus een woordvoerder. ‘Bovendien kan het dramatisch uitpakken voor winkeliers. Er gaat dagelijks in de detailhandel ongeveer 250 miljoen euro om. Als hierdoor ook maar 1 procent minder omzet wordt gedraaid, heb je het al over enorme bedragen.’

Betrouwbaarheid

De organisatie doet een oproep aan de banken om voor de betrouwbaarheid van hun betalingssystemen in te staan. ‘Als klant en winkelier moet je zonder meer op die systemen kunnen vertrouwen. We hopen dan ook dat banken deze storing serieus nemen en ervoor zorgen dat niet meer gebeurt. Ze zouden betere back-upsystemen moeten hebben en, als er toch storingen zijn, beter moeten communiceren.’

Reageer op dit artikel