nieuws

Sint is minder kwijt uit aan lekkers

Branche & Bedrijf

Sint is minder kwijt uit aan lekkers
Foto: ANP

AMSTERDAM – Sinterklaas is dit jaar minder geld kwijt aan cadeautjes voor de kinderen. Een zak vol chocolade, snoep en speelgoed is 1,1 procent goedkoper dan een jaar geleden. Maar cadeautjes voor volwassenen zijn juist duurder.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Economisch Bureau van ING.

Meevaller

Sinterklaas is deze weken druk met zijn inkopen. Een meevaller voor de sint is dat speelgoed het afgelopen jaar 3,9 procent goedkoper werd. Ook snoep daalde iets in prijs, gemiddeld met 0,4 procent. Dankzij de lagere prijzen van speelgoed en snoep is de goedheilig man voor kinderen goedkoper uit dan vorig jaar.

Letters

Chocolade is wel fors in prijs is gestegen, de lekkernij is 4 procent duurder. Maar aangezien de sint slechts een deel van zijn budget aan chocoladeletters uitgeeft, is een zak met chocolade, snoep en speelgoed toch lager geprijsd.

Inkopen

Doet Sinterklaas tegelijk inkopen voor jong en oud, dan is hij dit jaar 2,3 procent duurder uit. Enkele populaire cadeaus voor volwassenen zijn het afgelopen jaar fors in prijs gestegen. Zo zijn sieraden door de opgelopen goudprijs een stuk duurder (10 procent) en dat voelt de sint in zijn portemonnee. Ook boeken (5 procent) en geurtjes (1,9 procent) stegen in prijs. Dvd's daarentegen werden goedkoper (2 procent).

Reageer op dit artikel