nieuws

Supers ruimen buiten rommel op

Branche & Bedrijf

Supers ruimen buiten rommel op

HILVERSUM – De Nederlandse supermarkten binden de strijd aan met zwerfafval. Zo zal de klant niet meer automatisch de kassabon meekrijgen.

Directeur Theo Roos van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel presenteerde maandag het actieplan ‘Super-Schoon’. Hij deed dat in het kader van de ‘Week van Nederland Schoon’ die maandag begon met een debat tussen bedrijven over zwerfafval.

Winkelomgeving

Het actieplan is gericht op het voorkomen en opruimen van zwerfafval bij supermarkten en omvat ook voorlichting over zwerfafval. Het moet ondernemers helpen hun winkelomgeving nog schoner te houden.

Kassabonnen

Het CBL wil onder meer stimuleren dat supermarkten niet meer automatisch kassabonnen meegeven aan klanten. Ook wil de organisatie samen met Nederland Schoon en fabrikanten zoeken naar oplossingen om verpakkingen minder zwerfafvalgevoelig te maken, bijvoorbeeld door losse onderdelen te voorkomen.

Jongeren

In de ‘Week van Nederland Schoon’ staan verder tal van activiteiten voor verschillende doelgroepen op het programma. Zo staat dinsdag staat in het teken van reizigers in het openbaar vervoer, is woensdag gericht op jongeren en donderdag op recreanten en ligt vrijdag ligt de focus op verkeersdeelnemers. De symbolische afsluiting van de week is een debat over zwerfafval waaraan milieuminister Jacqueline Cramer (VROM) deelneemt.

Reageer op dit artikel