artikel

AH Stadsfenne geniet van Allerhande Kooktruck

Branche & Bedrijf 1224

AH Stadsfenne geniet van Allerhande Kooktruck
Foto: Anne van der Woude

SNEEK – Supermarktmanager John Sterenburg zag woensdagavond met lede ogen de Allerhande Kooktruck weer vertrekken bij AH Stadsfenne in Sneek. ‘Van mij had hij nog wat langer mogen blijven staan. Het is een supergezellig idee.’

Direct bij de start om 12.00 was het woensdagmiddag druk bij de Allerhande Kooktruck. Klanten van AH Stadsfenne van ondernemer Robert Grakist verdrongen zich in de truck waar vier koks aan het werk waren. ‘Het was gelijk druk’, zegt supermarktmanager John Sterenburg. Ze hadden er dan ook op voorhand ruimschoots aandacht aan geschonken. ‘Er hingen posters overal in de winkel en we hebben flyers uitgedeeld. En onze Bonuskaartklanten hebben een mailtje gekregen.’

Eigenlijk zou de truck overal langs moeten gaan

Dat AH in plaats van het kerstfestival nu met een truck rondtrekt is ‘ook een leuk idee’, zegt hij. ‘Het ziet er hier fantastisch uit. Heel sfeervol.’ Met twee kerstbomen, een brandende gashaard en kerstverlichting was het volgens hem een mooi plaatje. ‘Zeker toen het wat donkerder werd en ook onze eigen feestverlichting brandde. Ik snap dat het niet kan, maar eigenlijk zou deze truck bij alle winkels moeten langsgaan.’

Verrassende demonstraties

De truck stond van 12.00 tot 20.00 uur bij de winkel. Ieder halfuur begonnen er nieuwe workshops en demonstraties. ‘En het was ook ieder halfuur weer iets anders. De koks maakten ieder halfuur weer iets anders. Het ene moment werd er een voorgerecht gemaakt en dan weer een nagerecht. Alles kwam uit de Allerhande. Bovendien hielden ze er een leuk praatje bij.’ Klanten mochten de gerechtjes ook proeven. De koks liepen zelfs over het parkeerterrein om mensen iets aan te bieden. Sterenburg kreeg veel leuke reacties van klanten. ‘Veel mensen dachten dat wij het zelf hadden georganiseerd.’

Deelname is compliment vanuit AH

AH Stadsfenne was de 5e winkel in een serie van 22 bezoeken die de Allerhande Kooktruck tot 21 december door het hele land brengt. Van het hoge noorden tot het diepe zuiden. ‘Wij werden door AH gevraagd of we het leuk zouden vinden als ze hier zouden komen. Ze zeiden dat ze grote, actieve en innovatieve winkels aan wilden doen. Dat was wel een compliment wat we kregen van AH’, is hij trots. ‘We zijn echt blij dat we erbij zaten.’

Stadsfenne heeft ieder weekend koks op winkelvloer

De Allerhande Kooktruck betekent voor de winkel ook de aftrap van het kerstseizoen. In AH Stadsfenne zijn ieder weekend koks aan het werk die demonstraties verzorgen. ‘Iedere vrijdag en zaterdag staat er iemand te koken. Op vrijdag een kok en op zaterdag een van onze medewerkers die voor kok studeert.’ Ook die koks bereiden altijd gerechten uit de Allerhande en laten die proeven aan de klanten. ‘Aankomend weekend beginnen ze uit de kerst-Allerhande te koken. Klanten inspireren en beleving bieden. Daar staan en gaan we voor in deze winkel.’

Reageer op dit artikel