artikel

Laatste Belg uit directie Ahold Delhaize

Branche & Bedrijf 1183

Laatste Belg uit directie Ahold Delhaize
Ahold en Delhaize / ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

ZAANDAM – De directie van supermarktconcern Ahold Delhaize kent vanaf eind deze maand geen Belgen meer. De laatste Belg vertrekt en hij wordt niet vervangen.

Marc Croonen, directeur duurzaamheid, transformatie en communicatie stapt uit het zogeheten directiecomité. Volgens een woordvoerder is het transformatieproces na de fusie vrijwel afgerond en valt daarmee een groot deel van de taken van Croonen weg.

Bedrijf maakt zich geen zorgen

Op de vraag of het niet vreemd is dat er bij het Nederlands-Belgische bedrijf nu geen Belgen meer aan het roer staan, antwoordt het concern:  ‘We zijn een internationaal bedrijf. 60 procent van onze omzet komt uit de VS. Ons directiecomité is internationaal samengesteld.’

Drie Nederlanders in de directie

De directie telt na het vertrek van Croonen nog zeven leden: drie Nederlanders, twee Britten en twee Amerikanen. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de huidige topman, de Nederlander Frans Muller, afkomstig is van Delhaize. Verder zitten er in de raad van commissarissen nog twee Belgen.

Lees ook: Ahold-Delhaize aan tafel met Rutte

Reageer op dit artikel