nieuws

Lidl haalt baguettes uit winkels om plastic

Assortiment 4748

Lidl haalt baguettes uit winkels om plastic

HUIZEN – Lidl Nederland voert een terugroepactie uit voor twee baguette-producten. Mogelijk zitten er plastic deeltjes in.

Dat meldt de discounter op zijn website. Het gaat om de Baguettes knoflookboter en kruidenboter 2 x 175 g, van het merk Chef Select. De producten zijn verkocht in de filialen van Lidl Nederland. Alleen de baguettes met houdbaarheidsdatum 01-08-2020 worden teruggeroepen. ‘De Baguettes knoflookboter en kruidenboter met andere tht’s zijn niet bij deze terugroepactie betrokken en zijn veilig voor consumptie’, schrijft Lidl.

Verwondingen door plastic deeltjes

Doordat Lidl niet kan uitsluiten dat de betreffende stokbroden plastic deeltjes bevatten, waarschuwt de discounter voor eventuele verwondingen bij consumptie. Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel, waarbij zij ‘vanzelfsprekend’ het volledige aankoopbedrag vergoed krijgen.

Zevende food-recall

Het gaat al om de zevende food-recall van de maand september 2019. Althans, ervan uitgaande dat de terugroepactie van Albert Heijn van dinsdagochtend inderdaad om een andere tonijnsalade gaat dan afgelopen weekend. Zowel voor een maaltijdsalade als voor een lunchsalade met tonijn gaf de marktleider recent een waarschuwing uit vanwege mogelijke besmetting met listeria. Verder meldde onder meer Jan Linders stukjes plastic in zijn half-om-half gehakt en riep Jumbo cashewnoten terug die mogelijk met pinda’s in aanraking zijn geweest.

Reageer op dit artikel