nieuws

Recall: kruidenmix van Go-Tan

Assortiment 583

Recall: kruidenmix van Go-Tan
Foto: ANP

DEN HAAG – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt mensen met een schaaldierenallergie voor doosjes Bami Goreng Kruidenmix van het merk Go-Tan.

In een aantal doosjes is namelijk een zakje Nasi Goreng Kruidenmix terechtgekomen en deze bevat het allergeen schaaldieren. Dit staat niet vermeld op het doosje van de kruidenmix voor bami. Het gaat om verpakkingen met het batchnummer 7247 en een houdbaarheidsdatum tot september 2019. Consumenten die allergisch zijn voor schaaldieren krijgen het dringende advies van de NVWA de Nasi Goreng Kruidenmix niet te eten. Via Go-Tan kunnen kopers het aankoopbedrag vergoed krijgen door foto’s van het doosje op te sturen.

Te veel sulfiet in Jan Linders-salades

Afgelopen vrijdag was er ook al een recall van een aantal salades die worden verkocht bij supermarkten van Jan Linders. Daarin zit te veel sulfiet, zo waarschuwen de NVWA en Jan Linders Supermarkt zelf. Mensen met een allergie voor sulfiet wordt dringend verzocht deze producten niet te eten. Sulfieten zijn zouten die als conserveermiddel en kleurstof in voedsel zitten. Jan Linders Tartaarsaus en vijf salades van het merk Onze Trots verdwijnen tijdelijk uit de schappen: pastasalade, macaronisalade, Limburgse bietensalade, Limburgse vleessalade, Limburgse beenhamsalade en ambachtelijke zult.

Reageer op dit artikel