nieuws

Albert Heijn verduurzaamt koffieketen verder

Assortiment 3292

Albert Heijn verduurzaamt koffieketen verder

ZAANDAM – Met de lancering van het Perla Future Coffee Project gaat de verduurzaming van de koffieketen bij Albert Heijn een stap verder.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment, de Perla Origins Tanzania koffieboon, is het resultaat van een intensieve samenwerking met een koffiekwekerij aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania.

Lokale koffieboeren in de wereld

Hier worden koffieplantjes gekweekt die beter bestand zijn tegen droogte en andere gevolgen van klimaatverandering. Perla investeert in deze kwekerij, zodat betere koffieplanten in grotere volumes en tegen een lagere prijs aan de lokale boeren kunnen worden aangeboden. Ook worden de boeren geschoold, zodat zij een grotere en kwalitatief hoogwaardige koffieoogst hebben. Het Perla Future Coffee Project ondersteunt lokale koffieboeren in de wereld.

Koffieketen toekomstbestendig

André Hoinkis, koffie-expert bij Albert Heijn:  ‘Het is belangrijk dat we deze stap zetten in samenwerking met lokale organisaties omdat het de koffieketen versterkt en toekomstbestendig maakt. Steeds meer koffieboeren krijgen te maken met de effecten van klimaatverandering. Wij werken sinds kort met een nieuw soort koffieplant die bestand is tegen droogte als gevolg daarvan. Zo geven we de boeren alle tools om zelf op de lange termijn, duurzaam en met betere opbrengsten, kwalitatief te kunnen telen.’

Boeren krijgen scholing

Alle Perla koffiesoorten zijn UTZ-certified, een keurmerk voor eerlijke handel. Het is een onafhankelijk duurzaamheidsprogramma dat zorgt voor de naleving van sociale normen, milieuaspecten en voedselveiligheid. Het Perla Future Coffee Project gaat een stapje verder: de koffie wordt niet alleen duurzaam gekweekt, de boeren krijgen scholing, er is aandacht voor betere leefomstandigheden en betere landbouwmethoden. De nieuwe Perla Origins Tanzania bonen (250 gr) zijn nu te koop voor  €3,79.

Zie ook: ‘AH meest duurzame super van Nederland’

Reageer op dit artikel