nieuws

Stella Artois haalt flesjes terug bij Jumbo

Assortiment 2163

Stella Artois haalt flesjes terug bij Jumbo
Foto: Shutterstock

LEUVEN – Stella Artois roept flesjes bier terug omdat er mogelijk glas in zit. Het gaat om groene flesjes van 33 centiliter. In ons land betreft het een kleine hoeveelheid, minder dan 3,85 procent van alle in Nederland verkochte glazen flesjes Stella Artois. In Nederland zijn deze verkocht via Jumbo en een zeer beperkt aantal cafés en restaurants.

Ook in onder meer België, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal en Polen worden maatregelen getroffen. In flessen gemaakt door een externe glasproducent werden ‘afwijkingen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen en mogelijk in het bier zouden kunnen vallen.’ De meeste flesjes kwamen terecht in de Verenigde Staten en Canada. Consumenten en klanten die willen weten of het gaat om flesjes die zij hebben, kunnen het label checken op een speciale website van de brouwer. Het bedrijf benadrukt dat de recall in Nederland slechts een gering aantal flesjes betreft. ‘Dit vertegenwoordigt minder dan een kwart van het volume van een standaard vrachtwagen en het aantal effectief geïmpacteerde flesjes zal nog veel minder zijn dan dit volume.’

Flesjes al uit Jumbo-supers verwijderd

De voorraad bij distributeurs en supermarkten werd volgens de brouwer al geblokkeerd en het product werd bij Jumbo uit de rekken gehaald. ‘De veiligheid van onze consumenten is onze topprioriteit. We roepen uit voorzorg het zeer beperkt aantal potentieel betrokken groene Stella Artois-flesjes terug’,  zegt Jean Jacques Velkeniers, AB InBev-president West-Europa. ‘Ons team van technische experts heeft er samen met de externe glasleverancier heel hard aan gewerkt om de verpakkingsfout aan te pakken.’

Reageer op dit artikel