nieuws

Jumbo gaat voor duurzamere melk

Assortiment 2621

Jumbo gaat voor duurzamere melk

VEGHEL – Jumbo wil vanaf 2022 alleen nog maar duurzamere melkproducten in de schappen zetten.

De supermarktketen heeft daarover afspraken gemaakt met milieuorganisatie Milieudefensie. Jumbo wil in 2020 voor haar huismerk zuivelassortiment alleen nog weidegangmelk gebruiken. Daarnaast verwacht Jumbo van haar leveranciers dat ze vanaf 2022 alleen nog veevoer uit Europa gebruiken. Ook gaat de supermarktketen zich inzetten voor weidevogelbeheer en een grondgebonden veehouderij.

Meer stappen zetten in verduurzaming

Directeur Commercie, Ed van de Weerd: ‘Als supermarkt vinden we het belangrijk dat producten worden geproduceerd met zorg voor mens, dier en milieu. Dit geldt ook voor melk. De komende jaren gaan we met onze ketenpartners nóg meer stappen zetten om onze melkplas verder te verduurzamen.’ Het merendeel van de dagverse zuivel van Jumbo heeft volgens de supermarktketen al een weidegangcertificering en is dus al afkomstig van koeien die 120 dagen per jaar zes uur per dag in de wei staan.

Ook andere supermarkten

‘Daarnaast is Jumbo onlangs een samenwerkingsproject met de Dierenbescherming gestart waarin we onderzoeken of we melk kunnen voorzien van het Beter Leven keurmerk’, zegt Van de Weerd. Bart van Opzeeland van Milieudefensie: ‘Petje af voor Jumbo. Wat een mooi nieuws voor het milieu en de natuur. Duurzame melk spaart het klimaat, grondwater, het grasland en vermindert het mestprobleem. Dit is dus win-win. Nu Jumbo als eerste supermarkt deze stap heeft gezet, richten we ons op andere supermarkten, zodat duurzamere melk heel normaal wordt.’

Reageer op dit artikel