nieuws

Hak zet suikerreductie in appelmoes verder door

Assortiment 1427

Hak zet suikerreductie in appelmoes verder door

GIESSEN – Conservenfabrikant Hak breidt het assortiment appelmoes zonder toegevoegde suikers verder uit en vermindert de suiker in reguliere appelmoes.

Hak introduceerde drie jaar geleden, naar eigen zeggen als eerste, een zogenaamde 0 procent variant van zijn appelmoes. Een appelmoes zonder toegevoegde suikers en zonder kunstmatige zoetstoffen. Inmiddels is die appelmoes de best verkochte in zijn categorie. ‘De zelfbewuste consument lijkt snel te kunnen wennen aan de smaak met fors minder of helemaal geen toegevoegde suikers meer, aldus de fabrikant in een persbericht. Ook de receptuur van reguliere appelmoes wordt aangepast. Daar wordt 50 procent minder suiker aan toegevoegd.

Vier nieuwe varianten appelmoes

Het succes is reden voor de conservenfabrikant om het assortiment appelmoes zonder toegevoegde suikers verder uit te breiden. In 2018 volgen nog vier nieuwe introducties: in januari een 0% variant in een klein formaat pot en later drie producten in een nieuwe lijn Grove Appelmoes met een ‘home made’ karakter, eveneens zonder toegevoegde suikers. Het afgelopen jaar werd al een pot in gezinsformaat (710ml) en een compote geïntroduceerd.

Hak: smaak consument verandert

Tot voor kort waren volgens Hak toegevoegde suikers nodig om tegemoet te komen aan de smaak van de consument. Volgens Nicole Freid, directeur Marketing & Innovatie bij HAK, verandert de smaakperceptie van consument door de trend naar gezonder en minder suiker. ‘En dat gaat zo hard dat we nieuwe innovaties met minder en helemaal geen suiker als fabrikant versneld doorvoeren vanaf 2018.

IRI-cijfers

De afgelopen 3 jaar voerde HAK de categorie appelmoes zonder toegevoegde suikers aan, met op dit moment een marktaandeel van 77 procent. Het segment verdrievoudigde in die tijd naar € 2 miljoen en een aandeel van bijna 5 procent binnen totaal appelmoes en compote’, zo blijkt volgens haar uit cijfers van IRI. Uit de cijfers van IRI blijkt dat Hak in 2017 in het schap met appelmoes een marktaandeel van meer dan 45 procent had. In totaal kopen we in Nederland circa 50 miljoen potten appelmoes per jaar, becijferde Hak.

Reageer op dit artikel