nieuws

Kleine brouwers willen groothandel omzeilen

Assortiment 2533

Kleine brouwers willen groothandel omzeilen
Foto: Shutterstock

GROEDE – Kleine bierbrouwerijen hebben een nieuwe manier gevonden om hun bieren te slijten aan horecazaken en slijterijen. Via een webwinkel speciaal voor bedrijven kunnen ze hun biertjes straks direct laten bezorgen bij cafés en drankzaken in het hele land.

Tussenkomst van bijvoorbeeld de groothandel is dan niet meer nodig. ‘Veel kleinere brouwerijen komen normaal niet verder dan het eigen dorp of de eigen regio’, zegt initiatiefnemer Marc Menue van Brouwerij Brouwerslokaal. Hij legt uit dat zijn eigen brouwerij uit Zeeuws-Vlaanderen via internetbestellingen al klandizie heeft in verre uithoeken als Ameland.

Eigen internetverkoopplatform

Zo werd het idee van een internetverkoopplatform voor meerdere zogeheten microbrouwerijen geboren. Hollandcraftbeer.nl wordt later deze maand officieel geopend op een horecavakbeurs in Maastricht. Er hebben zich nu al zo’n 35 kleine brouwers verbonden aan de webwinkel.

Reageer op dit artikel