nieuws

AH zet weer rem op verkoop babypoeder

Assortiment 2345

AH zet weer rem op verkoop babypoeder

ZAANDAM – Albert Heijn heeft maatregelen genomen bij de verkoop van babymelkpoeder, omdat handelaren volgens de marktleider in het hele land Nutrilon 1 tot en met 5 opkopen en het poeder verschepen naar China.

Zodoende grijpen Nederlandse klanten van de supermarktketen vaak mis. Dat meldt de formule tegen de NOS. Filialen van Albert Heijn mogen nu maximaal twee pakken per klant per dag verkopen en alleen bij de servicebalie. In het schap hangt een kaartje met de boodschap dat mensen voor de babyvoeding naar de servicebalie moeten.

Lege schappen in 2013

Het is niet de eerste keer dat een supermarktketen in Nederland maatregelen neemt.  In 2013 was er ook een run op babymelkpoeder en ondernam AH ook actie. Begin 2013 mochten klanten van AH drie pakken zuigelingenvoeding tegelijk kopen. Na een melkpoederschandaal in China, werd het Nederlandse Nutrilon erg gewild met lege schappen tot gevolg. Sinds vorig jaar is het voor Chinezen mogelijk om via internet de babyvoeding rechtstreeks te bestellen in ons land.

Toename in activiteit bij handelaren

Volgens Nutricia, de producent van Nutrilon, is er nu geen sprake van een run. ‘De vraag fluctueert altijd. We zien nu een toename in activiteit bij de handelaren. Sommige winkels gaan ertoe over om melkpoeder via de servicebalie te verkopen. Dat ligt aan de retailer zelf, wij vragen dat niet. We hebben zelf de productieactiviteit verhoogd.’

Reageer op dit artikel