nieuws

CBL hoopt op snelle oplossing broodconflict

Assortiment 1473

CBL hoopt op snelle oplossing broodconflict
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Het CBL verwacht dat het conflict rond de cao bakkersbedrijf niet gaat leiden tot broodtekorten. ‘We gaan er vanuit dat werkgevers en vakbonden snel tot een akkoord komen.’

Dat zegt een woordvoerder van de branchekoepel van supermarkten tegen De Telegraaf. Volgens de krant moeten supermarkten binnenkort ernstig rekening houden met een tekort aan brood vanwege het cao-conflict. ‘Vooral rond Pasen zal het zichtbaar worden voor het winkeld publiek. We zullen harde acties voeren’, kondigt Leo van Beekum van FNV strijdbaar aan.

Weinig stakingsbereidheid

De vakbonden willen een loonsverhoging van 2,25 procent, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan een toename van 1 procent. Ook de afschaffing van wachtdagen bij ziekte en de reparatie van het derde jaar ww zijn conflictpunten tussen vakbonden en werkgevers. Jos den Otter van werkgeversorganisatie NBOV verwacht echter geen harde acties. ‘Volgens mijn leden is er weinig stakingsbereidheid onder het personeel.’

Hopen op een snel akkoord

Het CBL hoopt dat beide partijen er snel uitkomen. ‘De meeste supermarkten nemen hun brood af van de grote bakkerijen. Daar hebben we contracten mee, we gaan er vanuit dat werkgevers en vakbonden snel tot een akkoord komen’, zo wordt de woordvoerder geciteerd. Onder de cao bakkersbedrijf vallen zo’n 38.000 werknemers in zowel ambachtelijke als grootschalige bakkerijen.

Reageer op dit artikel