nieuws

‘Besmette Poolse eieren niet in supermarkt’

Assortiment 1153

‘Besmette Poolse eieren niet in supermarkt’

UTRECHT – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft geen aanwijzigingen dat de partij eieren uit Polen die met salmonella is besmet in de supermarkten terecht is gekomen.

Een woordvoerder van de NVWA liet donderdagavond weten dat de eieren tot nu toe alleen aan restaurants zijn geleverd. Hij wist niet uit hoeveel eieren de teruggehaalde partij bestaat. Er zijn geen aanwijzingen zijn dat de besmette eieren in supermarkten zijn terechtgekomen. De NVWA doet momenteel nog onderzoek naar andere partijen die afkomstig zijn van het Poolse bedrijf dat de besmette eieren leverde.

Eieren ook aan Belgische restaurants geleverd.

De Belgische voedsel- en warenautoriteit FAVV liet weten dat de producten niet alleen in Nederland zijn geleverd. Ze zijn ook in België en vijf andere Europese landen terechtgekomen. Nederlandse leveranciers hebben bij enkele honderden restaurants in België besmette eieren afgeleverd, aldus de FAVV.

Leghennenhouderij in Polen groeit hard

In het blad Boerderij werd in september van dit jaar al de alarmklok geluid over de import van eieren uit Polen. Daarbij waren er onder meer vragen over de exacte herkomst van de eieren en het feit dat Poolse leveranciers niet aan dezelfde strenge regels hoeven te voldoen als partijen in Nederland en Duitsland. Gemeld wordt dat de leghennenhouderij in Polen sinds 2010 sterk is gegroeid en dat naast Italië ook Nederland bij de belangrijke afzetmarkten hoort.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels