nieuws

Verkoop melk in supers holt achteruit

Assortiment

Verkoop melk in supers holt achteruit

MOERDIJk – Het afgelopen jaar is er in Nederlandse supermarkten 21 miljoen liter melk minder verkocht dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit recent door IRI vrijgegeven cijfers. 2 jaar geleden werd er nog 750 miljoen liter melk door de gezamenlijke supermarkten verkocht (IRI, MAT 16, 2013), een jaar geleden was dat 725 miljoen (MAT 16, 2014) en het afgelopen jaar 704 miljoen liter melk (MAT 16, 2015).

Opmerkelijk
De dalende cijfers rond melk in Nederland zijn opmerkelijk wanneer ze worden vergeleken met het buitenland. Een deel van de verklaring ligt volgens Tetra Pak, dat  onderzoek deed naar melkconsumptie, dat fabrikanten in Nederland nauwelijks rekening houden met de veranderende gezinssamenstelling.

Lees het interview met Tetra Pak in Distrifood 27 van 4 juli 2015

Reageer op dit artikel