nieuws

Appelsientje in zee met Solidaridad

Assortiment

Appelsientje in zee met Solidaridad

AMERSFOORT – FrieslandCampina Riedel gaat samen met Solidaridad de tropische fruitketens van Appelsientje en CoolBest verduurzamen.

De Braziliaanse sinaasappeltelers die fruit leveren voor Appelsientje worden ondersteund door Solidaridad en FrieslandCampina Riedel. Dat gebeurt via het programma Rural Horizon van Solidaridad, dat de boeren helpt bij het verbeteren en verduurzamen van hun productieproces.

CoolBest
In India, waar de mango’s voor CoolBest groeien, richt de ondersteuning zich op de tijdelijke medewerkers. Sinaasappels en mango’s vertegenwoordigen bijna 80 procent van al het tropische fruit dat door FrieslandCampina wordt ingekocht. De samenwerking tussen FrieslandCampina Riedel en Solidaridad werd donderdag aangekondigd bij de start van de World Juice Summit in Antwerpen.

Teelt
Marjan Skotnicki-Hoogland, director FrieslandCampina Riedel: ‘De samenwerking met Solidaridad sluit aan bij onze ambities op het gebied van het verbeteren van de positie van boeren en een duurzamere teelt, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van onze producten.’ Door gebrek aan toekomstperspectief stoppen steeds meer boeren, met grote gevolgen voor de sector. Alleen door samenwerking in de keten kan er daadwerkelijk iets veranderen in de teelt van tropisch fruit.

Reageer op dit artikel