Wheel dag 2: Violife Vegan Block wint Wheel in Geelvetten

Wheel dag 2: Violife Vegan Block wint Wheel in Geelvetten

ROTTERDAM -In de categorie Geelvetten en oliën wint producent Violife een prijs met vegan boterblok.

In het kader van de Distrifood Wheel of Retail reed de 'feestbus' naar historische grond in Rotterdam. Op die plek begon ooit de grootste margarinefabriek van Nederland.

Vegan boter

Violife Vegan Block is net zo romig als boter, maar dan 100 procent vegan. Perfect om mee te koken, bakken of om te smeren. Met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van vegan producten, is Violife met zijn globale voetafdruk de wereldleider, ondersteund door 's werelds grootste plantaardige voedingsbedrijf Upfield. Violife is afgeleid van het Griekse woord Vios, staat voor leven. Het betekent leven in het kwadraat, leef het leven ten volste.

Wheel of Retail Foto: Michel Zoeter
Wheel of Retail Foto: Michel Zoeter

Het juryoordeel

De jury juicht innovatie in dit segment toe, Geelvetten & oliën werd jarenlang toch vrij traditioneel ingevuld. Met 100 procent vegan speelt Violife duidelijk in op de trend.

Sanne Veldhoven

Sanne Veldhoven

Redacteur

Peter Garstenveld

Peter Garstenveld

Hoofdredacteur

Hoofdredacteur Peter Garstenveld is een ervaren journalist met expertise in food, ondernemerschap en de financiële sector. Hij schrijft sinds begin jaren negentig over de Nederlandse supermarktsector.