nieuws

Weer fipronil gevonden in supermarkteieren

Vers 1605

Weer fipronil gevonden in supermarkteieren

TILLIGTE – Bij een steekproef van door een boer aan een supermarkt geleverde eieren is fipronil aangetroffen. Inmiddels is ingegrepen.

Volgens dagblad Tubantia zijn de eieren afkomstig van een kippenboer uit Tilligte (Overijssel) fipronil aangetroffen. Het is de tweede keer in negen maanden tijd dat deze kippenboer door de besmetting is getroffen. De 3000 kippen in de stal zijn al geruimd. Ook de voorraad van 45.000 eieren is vernietigd.

Sterk vermoeden

Hoe de fipronil opnieuw in de eieren is gekomen, is niet duidelijk. De boer heeft het ‘sterke vermoeden’ dat er nog resten van fipronil in mest van de vorige kippen in de bodem van het weiland aan de Ootmarsumsestraat moeten hebben gezeten. Meer details zijn op dit moment nog niet bekend.

Lees ook: Eierprijs in supermarkt blijft fipronil-hoog

Reageer op dit artikel