Plus

Plus logoPlus is een cooperatie van supermarktondernemers. De keten manoeuvreert behoedzaam tussen het grote consolidatiegeweld door. Door de overnames van tientallen Edah’s en SdB-supermarkten groeide Plus hard tussen 2000 en 2010. Dat expansiebeleid is inmiddels losgelaten. Nu zoekt Plus min of meer afgesloten marktgebieden waar het lokaal dominant kan zijn. De keten is bezig om de winkels om te bouwen naar Plus Briljant, een formule met een betere margemix vooral door toevoegen van vers. Daarnaast profileert Plus zich graag als duurzame super.

formuleprofiel

Eigenaar: Sperwer
Hoofdkantoor: Utrecht
Formats: Plus
Aantal winkels: 255
Omzet 2014: 2,0 miljard euro
Marktaandeel 2014: 5,9 procent (Nielsen)
Algemeen Directeur: J. Brouwer
Commercieel directeur: E. Leebeek
Directeur Winkelorganisatie: E. Linssen
Inkoop: Superunie
Aantal dc’s: 6

Bron: DistrifoodDynamics.nl

laatste nieuws Plus:

 • Plus legt meer sterrenvlees in schap

  Plus legt meer sterrenvlees in schap

  UTRECHT – Plus verduurzaamt het vleesassortiment. Al het varkensvlees krijgt binnenkort het Beter Leven keurmerk met een ster. Vanaf begin augustus behoort de kiloknaller tot de verleden tijd.

 • Emté wint GfK-onderzoek naar kaas

  Emté wint GfK-onderzoek naar kaas

  HUIZEN – Emté is voor het tweede jaar op rij gekozen tot beste kaassupermarkt van Nederland. Plus werd tweede en Deen legde beslag op de derde plaats.

 • Nederland eet 100 miljoen fairtrade bananen

  Nederland eet 100 miljoen fairtrade bananen

  DEN HAAG – Nederlanders hebben afgelopen jaar voor het eerst meer dan honderd miljoen fairtrade bananen gegeten.

 • Helft transacties in supermarkt met pin

  Helft transacties in supermarkt met pin

  LEIDSCHENDAM – Ongeveer de helft van het aantal financiële transacties in de supermarkt vindt momenteel plaats via pin. Dat laat het CBL weten aan Distrifood.

 • Plus in Herpen ontruimd na gaslek

  Plus in Herpen ontruimd na gaslek

  HERPEN – De Plus in het Brabantse Herpen is vrijdagochtend enige tijd ontruimd geweest nadat in de omgeving van de winkel aan de Rogstraat een gaslek was ontdekt.

 • Plus gaat inpandig laden en lossen na protest

  Plus gaat inpandig laden en lossen na protest

  BEEK-UBBERGEN – Plus-supermarkt Nico de Witt laat leveranciers inpandig laden en lossen. De ondernemer geeft hiermee gehoor aan protesten uit de buurt.

 • Kans op bedorven saté in supermarkten

  Kans op bedorven saté in supermarkten

  OSS – Saté bij Deen, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Plus en Spar is mogelijk bedorven.

 • Dirk heeft beste reclamefolder

  Dirk heeft beste reclamefolder

  MAARSSEN – Dirk van den Broek heeft de beste folder in de categorie food. De formule blijft Plus en Hoogvliet voor. De folder van Dirk kreeg als rapportcijfer 8,29, Plus een 8,08 en Hoog-vliet een 8,04.

 • Deen en Plus sleutelen aan kipproject

  Deen en Plus sleutelen aan kipproject

  HOORN – Deen en Plus heroverwegen hun kipconcepten. Aanleiding is het eerdere oordeel van kartelwaakhond ACM dat de Kip van Morgen in strijd is met de mededingingsregels.

 • Drie supers genomineerd voor folderprijs

  Drie supers genomineerd voor folderprijs

  AMSTERDAM – De supermarktketens Dirk van den Broek, Hoogvliet en Plus zijn genomineerd voor de Beste Folder Award in de categorie food. Lidl sleepte elders een nominatie in de wacht.

 • Plus lanceert nieuw online platform

  Plus lanceert nieuw online platform

  UTRECHT – Plus lanceert binnenkort een nieuw online platform dat ondernemers de mogelijkheid biedt zich lokaal beter te profileren.

 • Plus waarschuwt voor dipsaus

  Plus waarschuwt voor dipsaus

  UTRECHT – De dipsaus van de Plus Chunky Dip Zontomaten en Plus Chunky Dip Tomaten Basilicum bevatten cashewnoten. Dit staat echter niet op het etiket vermeld.

 • Vier C1000-winkels naar Plus

  Vier C1000-winkels naar Plus

  UTRECHT – Drie C1000-ondernemers kiezen voor een toekomst bij Plus.

 • Leebeek: ‘Briljant ombouw klaar in 2016′

  Leebeek: ‘Briljant ombouw klaar in 2016′

  UTRECHT – Plus verwacht de laatste winkel in 2016 omgebouwd te hebben naar de Briljantformule.

 • Plus lanceert OverLekker van restgroenten

  Plus lanceert OverLekker van restgroenten

  UTRECHT – Plus verwerkt onverkochte tomaten en uien in tomatensoep en saus.

 • Plus strikt Genee en Boskamp voor commercial

  Plus strikt Genee en Boskamp voor commercial

  BILTHOVEN – Plus wil de klant gezondere keuzes laten maken en heeft daarom tv-presentator Wilfred Genee en oud-voetballer Johan Boskamp gestrikt voor een tv-commercial.

 • Meer fairtrade in huismerk Plus

  Meer fairtrade in huismerk Plus

  UTRECHT – Plus wil dat meer huismerkproducten Fairtrade gecertificeerd zijn. De supermarktketen en Stichting Max Havelaar maken vandaag een nieuw partnerschap bekend.

 • Door explosie getroffen Plus weer open

  Door explosie getroffen Plus weer open

  HEERLEN – De Plus van Bart Winnubst in Heerlen is vandaag, na ruim anderhalve week, weer open gegaan. Het bedrijf werd zwaar getroffen door een explosie in een nabijgelegen flatgebouw.

 • Forse groei verkoop fairtrade

  Forse groei verkoop fairtrade

  DONGEN – Het aantal Nederlandse huishoudens dat fairtrade levensmiddelen koopt is in 2014 fors gestegen in vergelijking met een jaar eerder.

 • FNV moet rectificeren over Plus Lunenborg

  FNV moet rectificeren over Plus Lunenborg

  HARLINGEN – Plus-ondernemer Maurice Lunenborg heeft via de rechter een rectificatie afgedwongen van FNV Handel.

reportages Plus:

 • Fotorepo: Plus Giel Smits: ‘lekkerste eetwinkel’

  Fotorepo: Plus Giel Smits: ‘lekkerste eetwinkel’

  CULEMBORG – Plus Giel Smits in Culemborg was altijd al sterk met regionale producten. In zijn donderdag 30 april geopende Plus Briljant krijgen kwalitatieve topproducten en lokaal assortiment nog meer ruimte.

 • Besluit Benders (Fooddrome): de reacties

  Besluit Benders (Fooddrome): de reacties

  VENLO – Geert Benders maakte vorige week bekend dat Fooddrome geen plek krijgt op het terrein van de Floriade. De bedrijvige Plus-ondernemer gaat op zoek naar een andere locatie, omdat hij van mening is dat de educatieve poot van zijn droomwinkel niet van de grond komt in de expohal van de Villa ...

 • Supers vaker eigen maaltijdlijn

  Supers vaker eigen maaltijdlijn

  VELDHOVEN – Het is een trend: met lokale producenten weten ondernemers hun maaltijdaanbod te verfijnen. Groothandelassortiment wordt vervangen door verse maaltijden waar de formule-maaltijd niet aan kan tippen.

 • Supermarkten in grensstreek verliezen tot wel 15 procent

  Supermarkten in grensstreek verliezen tot wel 1...

  LOSSER – De accijnsverhogingen op tabak, alcohol en benzine moeten worden teruggedraaid. Grensbewoners shoppen massaal over de grens en dat kost supermarkten omzet.

 • Interview: Vrumona en PepsiCo over ‘Next

  Interview: Vrumona en PepsiCo over ‘Next

  AMSTERDAM – ‘Mid-calory’ heet het. Frisdranken waarbij een deel van suiker is vervangen door een zoetstof. PepsiCo brengt nu als eerste A-merkfabrikant in Nederland een colavariant op de markt die deels is gezoet met stevia. ‘We willen hiermee vooral de huidige 
kopers van reguliere cola verleiden.

 • Een dagje supermarkten spotten

  Een dagje supermarkten spotten

  DOETINCHEM – Woensdag 30 oktober is het weer zover. Dan vindt voor de twintigste keer de door Distrifood georganiseerde Dag van de Supermarkt plaats. Een dag waarop supermarkten en andere foodwinkels worden bezocht die om uiteenlopende redenen een bezoek meer dan waard zijn.

 • Winnaar: Aviko

  Winnaar: Aviko

  ‘Actief zijn in innovatie en schapvernieuwing als basis’ Peter Kok, trade marketeer: ‘We zijn nu voor de derde keer winnaar in de categorie geworden. Voor het eerst twee keer achter elkaar. Het belangrijkste voor ons is dat we al jaren in de top 3 zitten. We nemen die beoordeling behoorlijk serie...

 • Wildcard Noord-Brabant: Plus Rijsemus

  Wildcard Noord-Brabant: Plus Rijsemus

  ASTEN – Plus Rijsemus in het Brabantse Asten doet 27 maart mee aan de Supermarkt van het Jaar-verkiezing met een wildcard. Rijsemus verdient de wildcard omdat deze winkel weliswaar op onderdelen lager scoort dan de Brabantse winnaar Ton Henst in Best, maar hoger scoort dan sommige winnaars in an...

 • Geen afbeelding 80x53

  Brabant: Plus Best

  BEST – Plus Ton Henst is na de beste Plus-supermarkt in november 2011 nu ook de beste supermarkt van Noord-Brabant. Het team van Henst is dolenthousiast en kan niet wachten om eind maart gehuld in shirts met de toepasselijke tekst ‘Simply the BEST’ naar de finalemiddag van de Supermarkt van het J...

 • Geen afbeelding 80x53

  Limburg: Plus Venlo

  VENLO – Plus Benders is traditioneel een hoogvlieger tijdens de Supermarkt van het Jaar verkiezing. De Venlose Plus won in 2002 en werd ook al eens tweede en derde in de eindrangschikking. In 2008, 2010 en 2012 werd Benders drie keer achtereen uitgeroepen tot beste supermarkt van Limburg.

 • Zeeland: Plus Lohman

  Zeeland: Plus Lohman

  BRESKENS – De Plus van Ronald Lohman in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen, is de Beste Supermarkt van Zeeland. De Plus maakt deel uit van een groter winkelcentrum, dat ook eigendom is van de ondernemer. Breskens ontwikkelt zich in rap tempo tot een toeristische zeeplaats.

 • Overijssel: Plus Borne

  Overijssel: Plus Borne

  BORNE – Plus Huls Van den Nieuwenboer uit Borne in Twente is provinciewinnaar van Overijssel. De supermarkt is van Hendrik-Jan en Erna Huls. Deze namen de winkel vier jaar geleden over van de de ouders van Hendrik-Jan. Begin jaren ’90 van de vorige eeuw deden die ouders ook al eens mee aan de Sup...

 • Kerstrapport 2011: scores per formule

  Kerstrapport 2011: scores per formule

  Bekijk hier de scores per formule uit het Kerstrapport 2011.

 • Zomerrapport 2011: scores per formule

  Zomerrapport 2011: scores per formule

  Bekijk hier de scores per formule uit het Zomerrapport 2011. Tussen haakjes notering en rapportcijfers Kerstrapport 2010; daarachter het verschil in score.

 • Zomerrapport 2010: scores per formule

  Zomerrapport 2010: scores per formule

  Bekijk hier de scores per formule uit het Zomerrapport 2010. Tussen haakjes de notering en het rapportcijfers van het Kerstrapport 2009, daarachter het verschil in score

 • Geen afbeelding 80x53

  Zomerrapport 2012: scores per formule

  Bekijk hier de scores per formule uit het Zomerrapport 2012. Tussen haakjes de notering en het rapportcijfers van het Kerstrapport 2011, daarachter het verschil.

 • Geen afbeelding 80x53

  Zomerrapport 2005: ranglijst

  Bekijk hier de ranglijst van het Zomerrapport 2005. Tussen haakjes notering en rapportcijfer Kerstrapport 2004, daarchter het verschil in score.

 • Geen afbeelding 80x53

  Kerstrapport 2004: ranglijst

  Bekijk hier de ranglijst van het Kerstrapport 2004. Tussen haakjes notering en rapportcijfer Zomerrapport 2004; daarachter het verschil in score.

 • Zomerrapport 2006: ranglijst

  Zomerrapport 2006: ranglijst

  Bekijk hier de ranglijst van het Zomerrapport 2006. Tussen haakjes notering en rapportcijfer Kerstrapport 2005, daarachter het verschil in score. Emté staat voor het eerst opgenomen in de ranglijst, door het grotere consumentenpanel.

 • Kerstrapport 2008: ranglijst

  Kerstrapport 2008: ranglijst

  Bekijk hier de ranglijst van het Kerstrapport 2008. Tussen haakjes notering en rapportcijfer Zomerrapport 2008, daarachter het verschil in score.