nieuws

AH: ‘Komst Jumbo City binnen afspraken’

Formules 5048

ZAANDAM – Albert Heijn was al eerder op de hoogte van de komst van Jumbo City naar station Eindhoven. ‘Het past binnen de afspraken die wij hebben met de NS.’

AH: ‘Komst Jumbo City binnen afspraken’

Volgens AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh heeft Jumbo een andere overeenkomst met NS dan Albert Heijn.

Jumbo huurt rechtstreeks vastgoed

Jumbo huurt rechtstreeks vastgoed op het station. AH To Go wordt door NS Retail zelf geëxploiteerd,’ aldus Aspeslagh. De AH To Go-medewerkers zijn in dienst van NS Retail, hiermee één van de grootste franchisenemers van AH. De afspraken gelden dus niet de verhuur van vastgoed.

Contract met NS Retail

De marktleider heeft wel onlangs het contract met NS Retail verlengd: ‘Wij kijken nu nog steeds met NS naar nieuwe locaties en mogelijkheden rondom de stations.’ Over de komst van Jumbo op station Eindhoven: ‘AH To Go is gewend aan concurrentie op de stations. Jumbo is daarin niet anders dan andere aanbieders.’

Samenwerking evalueren

Het nieuwe contract met NS Retail heeft volgens Aspeslagh geen bepaalde contractduur waardoor Jumbo eerder zou kunnen instappen. ‘We hebben wel momenten ingebouwd waarop we de samenwerking evalueren. En natuurlijk heeft NS Retail zijn eigen strategie. Ook dat kan veranderen. Dat is niet aan ons.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels