nieuws

Zeven nieuwe locaties voor Hudson’s Bay

Formules 1699

AMSTERDAM – Hudson’s Bay Company (HBC) heeft langlopende huurovereenkomsten gesloten voor nog eens 91.800 m2.

Zeven nieuwe locaties voor Hudson’s Bay

Het gaat in totaal om zeven nieuwe locaties in Amersfoort (Utrechtsestraat 25-37), Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem (Grote Houtstraat 70), Leiden (Aalmarkt 22)  en Zwolle. Onlangs maakte het bedrijf al bekend op vier plekken in Nederland te starten. De huurovereenkomsten voor de 11 locaties gaan over een oppervlakte van bijna 141.800 m2.

Topman Baker enthousiast

‘We zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties op A1 locaties voor de Hudson’s Bay formule in Nederland aan te kondigen. De snelheid waarin we overeenstemming bereiken over de contracten, onderstreept de wederzijdse bereidheid van verhuurders, gemeenten en het HBC-team om de eerste winkels naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 te kunnen openen’, zegt HBC-topman Richard Baker in een reactie.

Twee nieuwe winkelformules

HBC wil de komende twee jaar 20 nieuwe warenhuizen openen op Nederlandse bodem. Het bedrijf wil twee nieuwe winkelformules introduceren. ‘Naast dat we de Nederlandse klant kennis willen laten maken met onze bijzondere winkelbeleving, zal onze komst ook 2500 banen creëren in de winkels en nog eens 2500 door bouwactiviteiten. We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties’, aldus Baker.

Hoofdvestiging in Amsterdam

De eerste Nederlandse warenhuizen van Hudson’s Bay, naast de hoofdvestiging in Amsterdam, komen te staan in Tilburg en Breda. Dat maakte het Canadese winkelconcern eind mei bekend. Het warenhuis van Hudson’s Bay in Amsterdam wordt gevestigd in het gebouw De Vleeshal en twee andere panden aan het Rokin. Daarnaast strijkt Hudson’s Bay neer in de oude panden van V&D aan de Heuvelstraat in Tilburg en in winkelcentrum De Barones in de binnenstad van Breda.

Reageer op dit artikel