nieuws

Ahold: Eind juli is fusie afgerond

Formules 1704

AMSTERDAM – Ahold verwacht tegen het einde van deze maand de fusie met de Belgische branchegenoot Delhaize af te ronden.

Ahold: Eind juli is fusie afgerond

De concerns wachten nog op toestemming van de Amerikaanse toezichthouder, zo meldt Ahold dinsdag in een update over de fusie. Deze maand krijgen de aandeelhouders de aandelen in het nieuwe concern. Aandeelhouders van Ahold ontvangen voor elke zeventien aandelen van Ahold zestien aandelen in het nieuwe concern en €1,29 per aandeel dat overblijft.

Meer dan 6500 winkels

Ahold en Delhaize kondigden iets meer dan een jaar geleden hun voornemen aan om te fuseren. Een gecombineerd bedrijf heeft meer dan 6.500 winkels met ruim 375.000 medewerkers. Ahold heeft een jaaromzet van €38,2 miljard, Delhaize noteerde het afgelopen jaar een omzet van €24,4 miljard.

Jaarlijkse besparing

De ondernemingen denken veel geld te kunnen besparen op onder meer inkoop- en overheadkosten. Volgens Ahold moet over drie jaar een jaarlijkse besparing van €500 miljoen worden behaald. Voor Delhaize biedt de fusie mogelijkheden om de Belgische marktleider Colruyt te achterhalen en om online verder te groeien.

Versterking in VS

Op geografisch vlak hopen de bedrijven elkaar vooral in de Verenigde Staten te versterken. Zowel Delhaize als Ahold is actief aan de oostkust van het land, maar ze hebben slechts in een paar staten overlap. In 2006 waren de bedrijven al eens dicht bij een fusie.

Reageer op dit artikel