nieuws

Lidl streeft Aldi in grote steden voorbij

Formules 3103

DOETINCHEM – Lidl heeft in de tien grootste steden in Nederland meer vestigingen dan Aldi.

Lidl streeft Aldi in grote steden voorbij

Lidl heeft sinds begin januari in de tien grootste steden 62 winkels. Dat zijn er acht meer dan op 1 januari 2011, zo blijkt uit gegevens van Distrifood Dynamics. Het aantal filialen van Aldi in de grote steden nam in dezelfde periode met slechts twee vestigingen toe tot 58.

Hoofdstad
In Amsterdam heeft Lidl inmiddels bijna anderhalf keer zoveel winkels als Aldi. Met de opening afgelopen vrijdag van de ‘stadse winkel’ aan de Eerste Van Swindenstraat in de Dapperbuurt komt het aantal Lidl-filialen in de hoofdstad op veertien. Dat zijn er vier meer dan vijf jaar geleden. Aldi heeft in de hoofdstad nu tien filialen, één meer dan vijf jaar geleden. Lidl is inmiddels in Amsterdam Dirk van den Broek in aantal winkels gepasseerd.

Minder
In Rotterdam, waar het bedrijf in 1973 de allereerste vestiging in Nederland opende, heeft Aldi nu zelfs twee winkels minder dan vijf jaar geleden. Op 1 januari 2011 waren er twaalf Aldi’s in Rotterdam, nu zijn dat er nog tien. Lidl heeft in de havenstad nu elf winkels.

Andere steden
De ontwikkelingen in Amsterdam en Rotterdam hebben zich ook in de andere grote steden voorgedaan. Alleen in Groningen, Tilburg en Nijmegen heeft Aldi nu nog meer winkels dan Lidl. Begin januari had Aldi in ons land 502 winkels, Lidl 403. Vijf jaar geleden was het verschil aanmerkelijk groter: 495 Aldi’s en 355 Lidl’s.

Reageer op dit artikel