nieuws

Derde Plus-winkel voor Van Doornmalen

Formules 2717

MIERLO – Plus-ondernemers Wim en Mirjam van Doornmalen uit Nuenen hebben afgelopen weekend hun derde Plus-winkel geopend.

Derde Plus-winkel voor Van Doornmalen

Het echtpaar had al Plus-winkels in Eindhoven (Woensel) en Eersel en heeft nu ook een vestiging in Mierlo. Het gaat om een Plus die tot voor kort in handen was van Hans van Aerle, die vijftien jaar eigenaar is geweest van de supermarkt.

Ambitie
‘Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Hans van Aerle ging stoppen en toen zijn we met Plus rond de tafel gaan zitten’, zegt Wim van Doornmalen tegen Distrifood. ‘Ik zit nu krap zes jaar bij Plus als ondernemer en had al langer de ambitie om drie tot vier winkels aan te sturen. Wij wonen zelf in Nuenen en dit is een winkel die prima in ons marktgebied past.’

Omzet
De Plus in Mierlo is voor Van Doornmalen meteen zijn grootste winkel in omzet en oppervlakte (1600 vvo). ‘Ik ben vijf jaar geleden begonnen in Eersel. De omzet van die winkel is sindsdien gegroeid met tachtig procent. Twee jaar geleden heb ik een filiaal van Plus in Woensel overgenomen. Die winkel zit in een zwaar concurrentieveld, maar omdat ik hier ben geboren en getogen heb ik veel kennis van het marktgebied.’

Briljant
Volgens Van Doornmalen staan er vooralsnog geen verbouwingen op het programma. ‘De drie winkels zijn allemaal ingericht volgens het Briljant-concept, dus voorlopig kunnen we met de huidige situatie prima uit de voeten.’

Concurrentie
In Mierlo krijgt de ondernemer te maken met hevige concurrentie. ‘De Lidl is recent twee keer zo groot geworden en aan het einde van het jaar komt er ook nog een Albert Heijn bij, maar commerciële uitdagingen ga ik niet uit de weg.’

Reageer op dit artikel