nieuws

Vomar neemt Boni-vestiging Almere over

Formules

ALMERE – Vomar neemt de Boni-vestiging aan de Rode Katerplaats over. Op 31 maart sluit de winkel als Boni om twee weken later (13 april) weer open te gaan als Vomar Rood.

Vomar neemt Boni-vestiging Almere over

Dat bevestigt Vomar-directeur Aart van Haren aan Distrifood. ‘Vomar wilde deze winkel graag hebben en Boni had interesse om te verkopen. Wij zien deze winkel als een mooie kans. Het wordt onze vijfde winkel in Almere, in een hele interessante wijk (Almere-Buiten, red.). Ik zie het als een stukje marktverdichting.’ Waarom Boni de winkel wilde verkopen, kan Van Haren niet zeggen. Boni was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Personeel
Vomar neemt behalve de winkel ook het voltallige personeel over. Van Haren: ‘Er gaat dus zeker geen werkgelegenheid verloren. Sterker nog, ik verwacht dat wij meer omzet zullen halen met deze winkel en dus zelfs meer personeel nodig hebben.’

Ombouw
Van Haren gaf eerder al in Distrifood aan dat de ombouw van de Vomar-winkels naar de Rood-formule succesvol verloopt. Het tempo van de ombouw is inmiddels versneld. Wanneer alle winkels over zijn, weet de directeur niet. ‘Daar hang ik geen keiharde datum aan. Het zullen er dit jaar heel veel zijn. Voor de zomer wordt in ieder geval heel Amsterdam afgerond. Na de zomer gaan we het tempo verder intensiveren.’ Vomar heeft ook nog de opening van twee nieuwe vestigingen op rol staan. Het gaat daarbij om winkels in Amsterdam (Cruquiuskade) en Maarssen-Dorp. Van Haren: ‘In principe is dat ons openingsprogramma voor dit jaar, maar als er een mooie kans voorbij komt, zoals Almere, zullen we het niet nalaten die te verzilveren.’

Reageer op dit artikel