nieuws

Sligro koopt deel activiteiten De Kweker

Formules

VEGHEL – Sligro neemt de groothandelsactiviteiten van De Kweker in
Purmerend en op Texel over van Vroegop Ruhe & Co.

Sligro koopt deel activiteiten De Kweker

Het gaat om de zelfbedieningsgroothandel in Purmerend en de bezorggroothandel op Texel. De Kweker realiseerde in 2015 met deze activiteiten in totaal een omzet van € 17 miljoen. Hoeveel Sligro voor de overname betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

Kleinschalig
De Kweker richt zich hier vooral op restaurants, cafés, en kleinschalige catering.  Sligro verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het marktaandeel van Sligro Food Group in de foodservicemarkt zal hiermee naar verwachting op jaarbasis met 0,2 procent toenemen. De activiteiten op Texel zullen in 2016 worden geïntegreerd in de Sligro-vestiging aldaar. In Purmerend zal de zelfbedieningsvestiging nog enige tijd in de huidige vorm en onder de naam De Kweker blijven bestaan. In 2017 zal deze vestiging worden verplaatst naar een nieuwe locatie binnen Purmerend.

Reageer op dit artikel