nieuws

AH-box duurder dan losse ingrediënten

Formules

DOETINCHEM – Albert Heijn legt een forse opslag op de inhoud van de eerste Allerhande Box. De losse ingrediënten zijn zo’n €14 goedkoper dan de complete box.

AH-box duurder dan losse ingrediënten

Dat blijkt uit een prijsmeting die Distrifood uitvoerde op AH.nl. De afzonderlijke ingrediënten die worden geleverd in een vierpersoons Allerhande Box kosten gezamenlijk ruim €35 als deze online worden besteld bij AH. De box voor vier personen kost €49.

Factoren
Albert Heijn laat via woordvoerder Els van Dijk weten dat het prijsverschil te verklaren is door diverse factoren. ‘De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis.’

Verpakkingsgrootte
Van de ingrediënten uit de eerste Allerhande Box is er echter slechts één dat niet rechtstreeks te bestellen is: cupjes met soja-gember-sesamdressing. Alle andere producten, in de meeste gevallen zelfs in exact dezelfde verpakkingsgrootte, zijn rechtstreeks te bestellen via AH.nl. Alle recepten zijn eveneens via AH’s website terug te vinden.

Reageer op dit artikel